Bibliografia

Estanys d'Andorra

e Introdueix una guia d'excursions, travesses als estany i ascensions per Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo, la Massana i Ordino. Ofereix 26 excursions úniques adaptades segons la dificultat.
Autors: Varis autors. Editorial Alpina

Si teniu pensat anar a Andorra per vacances o un cap de setmana aquesta guia es una bona eina, ben documentada dels estanys més bonics i espais lacustres salvatges del país dels Pirineus. Amb la xarxa de camins i senders es molt gratificant conèixer aquesta riquesa natural d'aquesta privilegiada Andorra.

Podeu trobar excursions, travesses als estany i ascensions per Escaldes-Engordany, Encamp, Canillo, la Massana i Ordino. Aquesta guia ofereix 26 excursions úniques adaptades segons la dificultat. Algunes son itineraris bastant inèdits i d'exploració que us faran partícips d'indrets afortunats, poc concorreguts. La majoria son d'un dia i d'altres fins a tres en dona a conèixer les possibilitats que guarda les muntanyes d'Andorra, des de el punt de vista del respecte i coneixement de la natura.

Els estanys d'Andorra:

Es una de les grans riqueses naturals més importants d'aquest país. Els seus estanys tenen el seu origen degut a l'erosió de les ingents masses glacials que es van formar a les grans muntanyes durant les últimes glaciacions del quaternari. La gran acumulació de neu i gel provocava el desplaçament lent de les glaceres i el desgast del terreny. El resultat va ser les principals formes glacials del seu paisatge: La forma de U de les valls i circs que es van omplir d'aigua i formen els actuals estanys.

Avui dia alguns d'aquests estanys s'han modificat amb preses. Sovint el nom dels estanys son deguts a alguna peculiaritat, per la forma, com l'estany Forcat, pel color, com l'estany Negre, o pel la grandària, estany Gran.

Podem descobrir-los deixant-se portat per aquesta guia, pels boscos d'alta muntanya, les formes de les formacions rocoses, els prats a la primavera plens de flors que formen un grandiós paisatge i on es manifesta el pic mes alt del país, el Comapedrosa de 2.942 m.

La forma del terreny ens permet trobar una gran varietat de paisatge d'alta muntanya amb diversitat de flora i els boscos caducifolis i pinedes de les valls. Especies com el faig, el roure o el pi blanc, el pi negre i de flors com el neret i les petites flors de les zones de més alçada.

En 'arribar l'hivern, quan la neu fa presencia també es pot fer aquest itineraris si es va ben equipat i es te força experiència.

La guia consta de mapa de cada itinerari, perfil altimètric i una ben acurada fitxa tècnica a més de consells de seguretat.

Informació enviada per: Llibreria Horitzons