Bibliografia

Vignemale. El señor del Pirineo

Autors: Luís Alberto Martínez Embrid. Ediciones Desnivel

El Vignemale és, sens dubte, millor muntanya pirinenca capaç d'embaladir. El comte Henry Russell li va atorgar el títol de Senyoriu, i a la penombra dels seus cims, que a Espanya es denominaven Camachibosa, Comachibosa o Comagibosa, també Viñamala o Viñemal, s'han desenvolupat tant la pràctica de la pernoctació en altura, la compromesa escalada, el turisme de masses, l'esquí i els parcs nacionals francesos.

Durant segles, el Vignemale ha format una espècie de trilogia fantàstica, juntament amb l’Aneto i el Mont Perdut. Una proposta del seu autor, Alberto Martínez Embid, que és el quart volum de la seva enaltida sèrie de monografies pirinenques, com “ La Brecha de Rolando”, “El Monte Perdido” o “El Aneto”. Ens suggereix un recorregut per la història, la geografia, la geologia, la toponímia, la cartografia, els mites i les llegendes del Senyor del Pirineus.

Davant el lector es desplega les apassionants escalades a aquest massís, des de la primera i sorprenent ascensió l'any 1838, disputada durant anys pel Príncep de Moskowa i Ann Lister a les actuals de Rémi Thivel o Alfonso Vizán, passant per les escalades clàssiques de Patrice de Bellefon o l'exploració dels seus accessos per Juli Soler i Santaló.

Il·lustrat amb les millors imatges de la impressionant muntanya i dotat d'una completíssima guia d'escalada amb 35 vies a càrrec un dels millors alpinistes, en Ferran Latorre, gran coneixedor del Vignemale. Aquest llibre és lectura obligada per a tots els amants de la bellesa del Pirineus.

Informació enviada per: Llibreria Horitzons