Senderisme, excursionisme i/o muntanyisme  Ruta per la Serra de l'Obac i la Mata

Descripció de l'itinerari
Enviada per corremonts
Vegades que s'ha obert la ruta: 12066
Vegades que s'ha descarregat el track: 5279
Ruta circular al voltant del sector més oriental de la Serra de l'Obac que ens permetrà gaudir de bones vistes cap a Montserrat i també contemplar algunes de les magnífiques estructures de conglomerat tan característiques d'aquesta muntanya.
r109.jpg r110.jpg r111.jpg r112.jpg r113.jpg r114.jpg r115.jpg r116.jpg r118.jpg

Sortim de la Barata i continuem per la carretera amunt fins a trobar a la nostra esquerra un trencant senyalitzat amb un indicador del Camí Ral. A l'inici hi ha uns quants graons de fusta. Enfilem el camí i al cap de poc enllacem una pista en mal estat que ve de la casa de la Barata. La seguim a la dreta. Hi avancem i en trobar un sender a l'esquerra senyalitzat amb una fita el prenem. Inicialment el camí puja fent algunes ziga-zagues, però després continua recte per roquissars per anar a buscar la carena del collet Estret. Prop d'aquest collet hi ha un trencant: el de l'esquerra està senyalitzat amb pintura vermella. Nosaltres prenem el camí de la dreta, on una fita del Parc Natural ens indica la direcció del coll de Tres Creus. Deixarem dos trencants a l'esquerra i flanquejarem la mola del Castellsapera, que ens queda a la nostra dreta, fins a arribar al coll de Tres Creus. Abans d'arribar-hi haurem trobat marques del GR-5. Aquestes ens portaran fins al coll de Boix, el següent punt de referència. Allà deixem el GR, que se'n va a la dreta, i continuem recte en direcció a Mura. De seguida trobem una pista. La prenem a la dreta, passem pel costat de l'alzina del Vent i per l'antiga masia de la Coma d'en Vila. Nosaltres continuem sempre per la mateixa pista fins a trobar de nou el GR5, que ja no deixarem fins al coll d'Estenalles, on hi ha el Centre d'Interpretació del Parc Natural. Travessem la carretera i continuem per la pista asfaltada tancada amb una cadena, a l'esquerra d'aquest centre. Després d'una forta pujada i quan la pista comença a planejar trobem un sender a l'esquerra que puja al Montcau (1056 m). Assolim aquest cim i baixem en direcció oposada a la de pujada fins al coll d'Eres, cruïlla de camins. Agafem el camí que surt més ample a l'altre extrem del pla seguint els indicadors de la Mola. Avacem per aquest camí que ressegueix la carena del Pagés deixant alguna desviació a l'esquerra. Quan trobem un trencat a la dreta en forma de triangle, al mig del qual hi ha un gran pi, deixem la carena per baixar en aquesta direcció per la canal del Pi Tort. De seguida trobem senyals de pintura verds i blancs, i també alguna marca vermella sobreposada. El camí desemboca a la masia de Can Pèlags, on seguint sempre la pista principal arribarem al punt d'inici.

Descarrega't el track en format gpx [1]
Descarrega't el track en format gdb [2]
Descarrega't el mapa en format kml [3]
Punt de sortida Casa de la Barata
Accés al punt de sortida Des de Matadepera agafar la carretera BV-1221 cap a Mura. La casa de la Barata és al km. 9, on trobarem una esplanada per deixar el cotxe.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: Cap en especial
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 1.056 m
Desnivell positiu: 715 m
Durada: 4 hores
Distància recorreguda: 15,8 km
Cartografia i bibliografia: Mapa Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Escala 1:25.000. Editorial Alpina
Època aconsellable: Tot l'any
Enllaços
  1. https://mxw.corremonts.cat/https://mxw.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/17/format/gpx
  2. https://mxw.corremonts.cat/https://mxw.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/17/format/gdb
  3. https://mxw.corremonts.cat/https://mxw.corremonts.cat/Routes/downloadTrack/routeId/17/format/kml