Escalada i vies ferrades  Via ferrada de la Cala del Molí

Descripció de l'itinerari
Enviada per Irene Irene
Vegades que s'ha obert la ruta: 6977
Vegades que s'ha descarregat el track: 0
La via ferrada de la Cala del Molí és una via que ressegueix els penyasegats que tanquen aquesta cala i la cala de l'Alga, i té la gràcia, doncs, de ser una via que transcorre arran de mar, amb un recorregut majoritàriament horitzontal. La via va ser oberta per primera vegada l'any 2002, però el 2005 es va tancar per motius de seguretat i legals. El 2013 s'ha tornat a obrir després d'haver estat reequipada i d'haver-ne garantit la seguretat. Del manteniment de la via se n'encarrega la mateixa empresa que l'ha equipat, però un avís a l'inici de la via adverteix que la responsabilitat és a càrrec de l'usuari, que ha d'estar federat.
r1244.jpg r1245.jpg r1246.jpg r1247.jpg r1248.jpg r1249.jpg r1250.jpg r1253.jpg r1254.jpg

Es tracta d'una via relativament fàcil, equipada amb cadenes, passamans i ganxos i graons d'acer, i amb dos trams diferenciats: un primer tram més senzill amb només un pas d'extraplom i amb punts de suport que permeten avançar amb força comoditat, i un segon tram més aeri, amb algun extraplom més, i amb trams on haurem de buscar els passos a la roca. Entre aquests dos trams hi ha una via d'escapada. Actualment també s'està equipant un tram esportiu. La via, que ressegueix el perfil retallat de la cala del Molí, compta amb un pont penjant i quatre ponts tibetans. És maco contemplar durant la ferrada la línia de l'horitzó, els vaixells navegant, els kayacs que s'acosten a la roca, els remolins i vaivens de l'aigua i les gavines que ens observem des de la roca. Aquests són els ingredients que diferencien aquesta via de totes les altres i que fan que siguin molts els aficionats a les ferrades que hi acudeixen a fer-la.

Punt de sortida Sant Feliu de Guíxols. Mirador de les Triadores
Accés al punt de sortida Un cop arribats al passeig marítim de Sant Feliu cal anar cap a la zona del port i abans d'arribar-hi desviar-nos a l'esquerra per la carretera que s'enfila en direcció la platja de S'Agaró-Sant Pol. En un revolt a l'esquerra de la carretera ens desviem pel carrer Sicília i trobem ja en aquest punt un rètol indicador de la via. El Mirador de les Triadores és una glorieta que es troba en aquest mateix carrer.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: La via està dividida en dos trams: un primer tram fàcil i un segon tram de dificultat mitjana. Com que l'orientació de la via és sud, sudest, si fem la via al matí estarem a ple sol, en aquest cas cal vigilar els dies de molta calor.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 20 m
Desnivell positiu: --- m
Durada: 1 h 30
Distància recorreguda: 480 m
Cartografia i bibliografia: Eva Melús i Kris Ubach. Vías Ferratas. Editorial La Gatera
Època aconsellable: Tot l'any excepte els dies de tempesta o de llevantada.